|
|
|
|
Merhabalar, Çok araştırdım ama bir örnek bulamadım. Yardım istediğim konu şöyleki; Bir fonksiyona belirsiz sayıda veri göndermek istiyorum. yani fonksiyonu şu şekilde kullanmak istiyorum: functionname("a","b","c","d") veya aynı fonksiyonu functionname("a","b","c","d","e","f") şeklinde de kullanmak istiyorum. database'e veri eklemek için kullanacağım. çalışmakta olduğum kod şöyle; --------------------------------------------------------------------------------------- function dbveriekle(vr) if vr(0)="" then dbveriekle="lütfen tablo ismi giriniz" end if Set mRs=Server.CreateObject("Adodb.Recordset") Sorgu="Select * from "&vr(0) mRs.Open Sorgu, baglan, 1, 3 if vr(1)="" then dbveriekle="lütfen sütun ismi giriniz" end if mRs.AddNew For i=1 To Ubound(vr) step 2 if vr(i)<>"" then mRs(vr(i))=vr(i+1) end if next mRs.Update dbveriekle="...afferin" end function ------------------------------------------------------------------------ çağırma kodum da şu şekilde: response write dbveriekle("tablo","ad","ali","soyad","sadık") görüldüğü gibi ilk değişken tablo olacak diğerleri sırasıyla bi sütun ismi bi o sütuna eklenmek istenen veri şeklinde gidecek... biraz daha açıklamak gerekirse tablo isimli tablodaki ad sütununa ali soyad sütununa sadık yazmasını istiyorum. tabiki buna istediğim zaman yaş gibi bi sütun ve değerini ekleyebilmek istiyorum. Teşekkür Ederim Erdal -------------------- riwi |
||||||
|
|
q | |||||
#11.03.2010 16:01:00 |
Belki uzun olacaktır ancak bu kodun önüne de bi tablo sistemi örneğin kategori sistemi gibi bişey koysan işin çözülmezmiki.. yeni tablo adına kategori dersin, Sütun isimlerine de o kategoriye ait alt kategori şeklinde satırlar halinde yazarsın ondan sonra tablolaştır dediğinde kategoriden tablo adını alt kategoriden o tabloya ait sütun isimlerini alarak ilgili işlemi yaptırabilirsin.. Umarım işe yarar.. |
||||||
|
![]() |
q | |||||
#11.03.2010 18:06:00 |
teşekkür ederim... sorunu çözdüm.. işinize yaraması dileğimle paylaşıyorum... fonksiyonun kodu şu şekilde: function dbveriekle(vr) if vr(0)="" then dbveriekle="lütfen tablo ismi giriniz" end if Set mRs=Server.CreateObject("Adodb.Recordset") Sorgu="Select * from "&vr(0) mRs.Open Sorgu, baglan, 1, 3 if vr(1)="" then dbveriekle="lütfen sütun ismi giriniz" end if mRs.AddNew For i=1 To Ubound(vr) step 2 if vr(i)<>"" then mRs(vr(i))=vr(i+1) end if next mRs.Update dbveriekle="Başarılı" end function şimdi kullanımını anlatayım. a=dbveriekle(array("tabloadi","sutun1","sutun1degeri","sutun2","sutun2degeri",...)) şeklinde sonsuz tane sutun icin sonsuz tane degeri girip kaydettirebilirsiniz. Yeni başlayanlar için "baglan" adında bi database bağlantı seti kurunuz önerisini yaptıktan sonra; işinize yaramasını umuyorum... Not: koddaki "..." sonsuz adet veri ekleyebileceginizi gostermektedir. teşekkürler Erdal Avşar |
||||||
|
![]() |
q | |||||
| Sayfa(lar): | 1 |
|
Alan adı ve bulundurma : Radore Hosting | Donanım Sponsoru : Mavi Bilgisayar |
|
Tasarım ve Kodlama : MaxiASP web team |
|
Sayfa Üretilme Süresi: 0,21875 saniye