-Gizle-

 Beni Hatırla:



    Tüm Forumlar » ASP » Unvana göre sıralama

WishMaster 
-Üye-

Yaş: 32
Cinsiyet : Bay
Mesaj Sayısı : 55

#17.02.2009 19:55:06
Merhabalar,
akademik unvanlara göre sıralama yapmak istiyorum ancak beceremedim, yani daha doğrusu bu tip sıralamananın mantığını bilmiyorum, yardımcı olabilirseniz cok sevinirim arkadaşlar,

Kişi kendisi admin sayfasından bilgilerini doldurup ekliyor siteye haliyle unvanını da seçiyor, eklenen tüm kişilerin gösterildiği sayfada kişilerin unvanlarına göre sıralnamasını istiyorum,  

ÖRNEK:
Prof. Dr adı soyadı
Doç. Dr. adı soyadı
Yrd. Doç. Dr. adı soyadı
..
..
..

bunun mantığı nedir?

--------------------
no women no cry
WishMaster nickli üyenin bilgileri WishMaster nickli üyenin web sitesine git WishMaster nickli üyeye email yolla Sorudandan Alıntı Yapın Soruyu İlgilendiklerim listenize ekleyin q
Djinn 
-Üye-
Yaş: 30
Cinsiyet : Bay
Mesaj Sayısı : 388

#17.02.2009 19:59:00
Unvan için kategoriler açıp.. 1,2,3 gibi sıradan id verirsin. veya sıra numarası verirsin. daha sonra bu id veya sıra numarasına göre listeletirsin.



--------------------
Ayberk Atasay | http://www.ayberk.com
Djinn nickli üyenin bilgileri Djinn nickli üyenin web sitesine git Djinn nickli üyeye email yolla Mesajdan Alıntı Yapın q
WishMaster 
-Üye-
Yaş: 32
Cinsiyet : Bay
Mesaj Sayısı : 55

#17.02.2009 20:02:00
Kategoriler açmaktan kasıt? Zaten kişi kendini kaydederken drop down menuden seciyor unvanını, bunda nasıl bir çözüm olabilir?

--------------------
no women no cry
WishMaster nickli üyenin bilgileri WishMaster nickli üyenin web sitesine git WishMaster nickli üyeye email yolla Mesajdan Alıntı Yapın q
gencbeyin 
-Üye-
Yaş: 29
Cinsiyet : Bay
Mesaj Sayısı : 562

#18.02.2009 00:48:00
seçtiği ünvana sayısal bir değer vermen lazım en kolay o şekilde o olur. yoksa ya alfabetik sıralatırsın. ya da ilk 3 harfe göre kontrol ettirirsin mesela ama o kasar biraz.  

o yüzden profa 1 verdin diyelim doc.'a 2. value olarak bu value'lara göre sıralayabilirsin.

sadece girilen metine göre sıralamak durumundaysan  metne göre kıyaslayacaksın. ilk 3 ilk 5 karaktere göre kıyas yapan bir algoritma oluşturman lazım.

if left(rs("unvan"),3)="Pro" then deger=1
if left(rs("unvan"),3)="Doc" then deger=2

sonra değerlere göre sıralatırsın.





--------------------
gencbeyin nickli üyenin bilgileri gencbeyin nickli üyenin web sitesine git gencbeyin nickli üyeye email yolla Mesajdan Alıntı Yapın q
WishMaster 
-Üye-
Yaş: 32
Cinsiyet : Bay
Mesaj Sayısı : 55

#18.02.2009 08:39:00
gencbeyin arkadaşım,


<%
Set bag = Server.CreateObject("ADODB.Connection" )
bag.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath("db.mdb" )
sql="Select * from uyeler order by adi asc"
%>

  <%
shf = Request.QueryString("shf" )
If shf="" Then  
shf=1
End If
Set yaz = Server.CreateObject("ADODB.RecordSet" )
SQL_yaz ="Select * from uyeler order by adi asc"
yaz.Open SQL_yaz,bag,1,3
yaz.pagesize = 25
yaz.absolutepage = shf
sayfa = yaz.pagecount
For i=1 To yaz.pagesize
If yaz.Eof Then exit For
If i mod 2 = 0 Then bg = "#FFFFFF" Else bg = "#FFFFFF"
%><tr>
        <td width="6%" align="right"> </td>
        <td width="49%"> <a href="per_detay.asp?uid=<%=yaz("uid" ) %>"><font style="font-size: 8pt"><%=yaz("adi" ) %> <%=yaz("soyadi" ) %> (<%=yaz("unvan" ) %>)</font></a></td>
        <td width="45%"> </td>
      </tr><%
yaz.Movenext
Next
%> <tr>
        <td width="6%" align="right"> </td>
        <td width="49%"><span style="font-size: 8pt"><br><br> Sayfa : <%
       For y=1 To sayfa
          If shf=y Then
          response.write y
          Else
          response.write "<b> <a href=" "personel.asp?shf=" &y&"" ">" &y&"</a></b>"
          End If
          Next
          
%>



kodlar bunlar, şu andaki kolarla yazdırılan metin şu: Adı Soyadı (Prof. Dr.), benim çevirmeye çalıştığımda ise unvanı basa yazacam ki onları hallederim, sadece dediğin gibi algoritma işi sanki biraz zorlar beni yardımcı olur musun, sevinirim..

--------------------
no women no cry
WishMaster nickli üyenin bilgileri WishMaster nickli üyenin web sitesine git WishMaster nickli üyeye email yolla Mesajdan Alıntı Yapın q
byselim 
-Genel Sorumlu-
(Geliştirme ve Denetim Grubu)

Yaş: 24
Cinsiyet : Bay
Mesaj Sayısı : 5980

#19.02.2009 10:08:00
Ünvan alanı sayı olsun...

1 = Prof
2 = Doç
3 = Dr

Unvanlar = Array("","Prof","Doç","Dr") gibi tanımla bunları sırasıyla

order by Unvan asc diye sıralar sql de,

yayınlarken <%=Unvanlar(rs("Unvan" )) %> şeklinde yap...

--------------------
Selim Topaloğlu | http://selim.topaloglu.net


#19.02.2009 10:12:50 tarihinde byselim tarafından düzenlendi.
byselim nickli üyenin bilgileri byselim nickli üyenin web sitesine git byselim nickli üyeye email yolla Mesajdan Alıntı Yapın q
WishMaster 
-Üye-
Yaş: 32
Cinsiyet : Bay
Mesaj Sayısı : 55

#19.02.2009 10:25:00
unvan alanı sayı olsun derken, drop down menuden secimi yaptıgında degerini mi kastediyorsun? yoksa ekstra bir asp kodu mu? biraz daha acıklarsan cok sevinirim, çok işime yarayacak cunku

--------------------
no women no cry
WishMaster nickli üyenin bilgileri WishMaster nickli üyenin web sitesine git WishMaster nickli üyeye email yolla Mesajdan Alıntı Yapın q
byselim 
-Genel Sorumlu-
(Geliştirme ve Denetim Grubu)

Yaş: 24
Cinsiyet : Bay
Mesaj Sayısı : 5980

#04.03.2009 14:43:00
Evet Dropdown da value olarak sayı yollat

<option value="1">Prof</option>

Bunu sayı olarak kaydet... Databaseten sıralatırken Unvan asc yap,  

prof en üstte olucak...

<%
Unvanlar = Array("" ,"Prof" ,"Doç" ,"Dr" )
%>

Ünvanları bu şekilde belirt

<%=Unvanlar(rs("Unvan" )) %>

diyeceksin, 1. sırada olak Prof u göstericek..

--------------------
Selim Topaloğlu | http://selim.topaloglu.net
byselim nickli üyenin bilgileri byselim nickli üyenin web sitesine git byselim nickli üyeye email yolla Mesajdan Alıntı Yapın q
WishMaster 
-Üye-
Yaş: 32
Cinsiyet : Bay
Mesaj Sayısı : 55

#04.03.2009 15:16:00
Selim kardeşim,
yaptım dediklerini evet oldu, sırasıyla tüm unvanları verdim, kodları yerleştirdim, ancak sırayla yazmıyor unvanları  

'<%  
Unvanlar = Array("" ,"Prof. Dr." ,"Doç. Dr." ,"Yrd. Doç. Dr." ,"Dr." ,"Arş. Gör." ,"Öğr. Gör." ,"Okutman" ,"Uzman" )  
%>

bu şekilde sıralamam valueler de bu şekilde ancak sıralarken önce Arş. Gör veriyor, sonra Dr, sonra Okutman şeklinde karışık bir sıralama yapıyor. Bunun sebebi nedir?
WishMaster nickli üyenin bilgileri WishMaster nickli üyenin web sitesine git WishMaster nickli üyeye email yolla Mesajdan Alıntı Yapın q
byselim 
-Genel Sorumlu-
(Geliştirme ve Denetim Grubu)

Yaş: 24
Cinsiyet : Bay
Mesaj Sayısı : 5980

#04.03.2009 15:23:00
database te ünvan bölümündeki verilerde buna uygun şekilde

Prof. Dr. = 1

mi? Yani database teki verileri düzenleyip order by Unvan Asc yaptınmı?

--------------------
Selim Topaloğlu | http://selim.topaloglu.net
byselim nickli üyenin bilgileri byselim nickli üyenin web sitesine git byselim nickli üyeye email yolla Mesajdan Alıntı Yapın q
WishMaster 
-Üye-
Yaş: 32
Cinsiyet : Bay
Mesaj Sayısı : 55

#04.03.2009 15:27:00
database de unvan bolumunde direkt olarak unvan yazıyor, yani unvan satırında Prof. Dr. Doç Dr yazıyor, database de herhangi bir yerde value uygulaması gibi bir sey mi olacak? tam olarak nasıldır?
ama database de herhangi bir işlem yapmadım onu da soylersen sanırım hallecez işi..
WishMaster nickli üyenin bilgileri WishMaster nickli üyenin web sitesine git WishMaster nickli üyeye email yolla Mesajdan Alıntı Yapın q
byselim 
-Genel Sorumlu-
(Geliştirme ve Denetim Grubu)

Yaş: 24
Cinsiyet : Bay
Mesaj Sayısı : 5980

#04.03.2009 15:32:00
Evet işte Database te Ünvan alanı artık sayı olucak. Senin dropdown menü ile gönderdiğin sayılar oraya yazılıcak... Databasete kesinlikle Yazı olmayacak ünvanla ilgili...

Sen sitede bunu gösterirken 1. pozisyon neymiş diyip Ünvan olarak yazdırıcaksın yani...

--------------------
Selim Topaloğlu | http://selim.topaloglu.net
byselim nickli üyenin bilgileri byselim nickli üyenin web sitesine git byselim nickli üyeye email yolla Mesajdan Alıntı Yapın q
WishMaster 
-Üye-
Yaş: 32
Cinsiyet : Bay
Mesaj Sayısı : 55

#04.03.2009 15:40:00
iyi tamam da, database de unvan bölümünü değiştim Prof yazana 1 doç yazana 2 yazdım, yani artık prof doç falan yazmıyo onun yerine 1 2 3 yazıyo.. anlaştık fakat sitede de 1 2 3 yazıyor, ee?

--------------------
no women no cry
WishMaster nickli üyenin bilgileri WishMaster nickli üyenin web sitesine git WishMaster nickli üyeye email yolla Mesajdan Alıntı Yapın q
byselim 
-Genel Sorumlu-
(Geliştirme ve Denetim Grubu)

Yaş: 24
Cinsiyet : Bay
Mesaj Sayısı : 5980

#04.03.2009 15:59:00
bunun içinde ilk mesajımda yazdığım :

<%=Unvanlar(rs("Unvan" )) %>

bunu kullanıcaksın?

--------------------
Selim Topaloğlu | http://selim.topaloglu.net
byselim nickli üyenin bilgileri byselim nickli üyenin web sitesine git byselim nickli üyeye email yolla Mesajdan Alıntı Yapın q
WishMaster 
-Üye-
Yaş: 32
Cinsiyet : Bay
Mesaj Sayısı : 55

#04.03.2009 16:11:00
Selim kardeşim çok teşekkür ederim, işlem tamamdır.. Büyük bir şeyden kurtuldum.. Çok sağol

--------------------
no women no cry
WishMaster nickli üyenin bilgileri WishMaster nickli üyenin web sitesine git WishMaster nickli üyeye email yolla Mesajdan Alıntı Yapın q
byselim 
-Genel Sorumlu-
(Geliştirme ve Denetim Grubu)

Yaş: 24
Cinsiyet : Bay
Mesaj Sayısı : 5980

#04.03.2009 16:13:00
Rica ederim, iyi çalışmalar.

--------------------
Selim Topaloğlu | http://selim.topaloglu.net
byselim nickli üyenin bilgileri byselim nickli üyenin web sitesine git byselim nickli üyeye email yolla Mesajdan Alıntı Yapın q
Sayfa(lar): 1
Sizden başka kimse yok

Selim Topaloğlu | AdresMatik.net | MaxiASP.net | ASP İndir

Alan adı ve bulundurma : Radore

Tasarım ve Kodlama : MaxiASP web team

MaxiASP en az 800*600 çözünürlükte,en iyi Mozilla Firefox ile görüntülenir.

Sayfa Üretilme Süresi: 0,390625 saniye