|
|
|
|
Merhaba arkadaslar, Arama yaptim fakat yeterli bilgi bulamadim. Ben simdiye kadar hep ASP ile uygulamalar gelistirdim, dolayisiyla IIS kurulu su an. Yalniz, bir kac php uygulaması test etmek icin Apache kurmam lazim. MySql'e falan gerek yok, sadece basit bir kac php uygulamasi yapacagim. Simdi, IIS ile Apache ayni anda calisabilir mi ? Hani ayni ipte 2 hokkabaz oynamaz mantigi.. IIS calisirken Apache'yi durdururum, Apache calisirken de IIS yi durdurum, o zaman calisir mi ? Eger calisirsa simdi IIS kurulu, ne kurmami onerirsiniz ? MySQl falan gerek yok basit bir kac php scripti test etmek icin, phptriad mi kurayim ? Ayarlari nasil yapmam lazim, cakismasin ikisi... Simdiden tesekkurler. |
||||||
|
|
q | |||||
#05.02.2005 18:44:00 |
İkisi aynı makinede olur ama aynı anda çalışmaz çünkü Http hizmet portu 80 i paylaşamazlar. Aynı anda sadece biri 80 nolu portu dinlemeye alabilir. Ama apacheye veya iis e başka bir port kullan dersen ikiside aynı anda çalışır. Yani kur çalışsın bişey olmaz. -------------------- www.ufukyayla.com |
||||||
|
![]() |
q | |||||
#05.02.2005 22:59:00 |
Peki, tam olarak ne kurayim ? Phptriad mi ? Apache mi ? Ve kurmadan once IIS yi durdurayim mi ? Cunku daha oncede aci bir denemem olmustu, ikisini de ayni anda calistirmistim acemilik iste, sonra apache yi kaldirdigim halde IIS calismamisti, mecbur format atmistim, ayni hataya dusmemek icin soruyorum. -------------------- Aşkta seven sevilmez, seven mesut olmazmış Sevilen kıymet bilmez, seven gönül yanarmış |
||||||
|
![]() |
q | |||||
#05.02.2005 23:21:00 |
Bence bunlara hiç gerek yok IIS üzerine php yi tanıt php sayfaların IIS tarafından çalıştırılsın mysql falan hepsi sorunsuz çalışıyor bu şekilde. Mesela ben kendi izlediğim yolu anlatayım Buradan php için gerekli olan dosyaları indir. Sonra c:\php dizzine bu dosyaları aç. Bu klasördeki "php4ts.dll" dosyasını windows dizini içindeki system32 ye kopyala. Yine c:\php içindeki dlls klasöründeki tüm dosyaları windows dizini içindeki system32 ye kopyala. Yönetimsel araçlardan IIS i çalıştır. "Default Web Site" seceneginin uzerine sag tikla. "Properties" i secerek Diyalog kutusunu ac. "ISAPI Filters" tab sekmesine gelip. Buradan "Add" butonunu tıkla. "Filter Name" alanina PHP, "Executable" alanina C:\php\sapi\php4isapi.dll yaz. "Ok" diyerek diyalog kutusunu kapat. "Home Directory" tab sekmesini secin. "Configuration"a tikla. Buradan "Add" butonunu tikla. "Exetuable" yazan yerin karsisina C:\php\sapi\php4isapi.dll ve altindaki "Extension" yazan yerin karsisina .php yazip "Script Engine" yazan yerdeki kutucugu onaylayip diyalog kutusunu "OK" le kapat. Bunların geçerli olması için IIS i tekrar başlatmak gerekiyor. IIS'yi kapatmak icin ms-dos komut satirindan su komutu gir. net stop issadmin Tekrar baslatmak icin ms-dos komut satirindan su komutu gir. net start w3svc #05.02.2005 23:24:00 tarihinde Deathrole tarafından düzenlendi. |
||||||
|
![]() |
q | |||||
#07.02.2005 17:04:00 |
ben ikisini de çalıştırıyom.herhangi bir ayar yapmana gerek yok.php triad ı kur.apache klasörünün içindeki apache .exe dosyasını çalıştır.scriptleri çalıştırmak için apache klasörü içinde "htdocs " adında bir klasör olacak.o klasörde senin php scriptlerin bulunacak.http://localhost/x.php gibi scriptleri çalıştırabilirsin. unutma scriptleri çalıştırmak için her zaman önce apache.exe i çalıştır. |
||||||
|
![]() |
q | |||||
#07.02.2005 17:26:00 |
@undertow alıntı İkisi aynı makinede olur ama aynı anda çalışmaz çünkü Http hizmet portu 80 i paylaşamazlar. Aynı anda sadece biri 80 nolu portu dinlemeye alabilir. Ama apacheye veya iis e başka bir port kullan dersen ikiside aynı anda çalışır. Yani kur çalışsın bişey olmaz. bunu dikkate almak gerekiyor. Yani aynı anda çalışması için yapılması gerekenler -------------------- Chuck Schuldiner- www.emptywords.org |
||||||
|
![]() |
q | |||||
@undertow alıntı İkisi aynı makinede olur ama aynı anda çalışmaz çünkü Http hizmet portu 80 i paylaşamazlar. Aynı anda sadece biri 80 nolu portu dinlemeye alabilir. Ama apacheye veya iis e başka bir port kullan dersen ikiside aynı anda çalışır. Yani kur çalışsın bişey olmaz. bunu dikkate almak gerekiyor. Yani aynı anda çalışması için yapılması gerekenler -------------------- Chuck Schuldiner- www.emptywords.org |
||||||
|
![]() |
q | |||||
||||||
|
![]() |
q | |||||
(Teknolojik Adam)
#07.02.2005 23:05:00 |
aynı anda zaten çalışıyor... Ama aynı anda 80. portu dinleyemezler... Ama şöylede olabilir... DNS kurarsın Bir domain belirlersin IIS ve Apache için birer subdomain oluşturursun birisini IIS e birisini Apache e veririsin böylece aynı anda 80. portu dinlemiş olursun veya apache ve iis e farklı ip lerde verebilirsin -------------------- Yusuf Emre Ünalan www.yusufunalan.com |
||||||
|
![]() |
q | |||||
#17.03.2010 03:30:00 |
Kesin Çözüm. Sanırım Bu mesajım ile IIS 6 da aynı anda PHP ve ASP yi port değiştirmeden nasıl çalıştırabileceklerini arayanlar aradıkları cevabı bulmuş olacaklar. Öncelikle aynı anda aynı portu dinleme dinlememe gibi bir terim saçmadır. Olay tamamen IIS ISAPI UYGULAMLARI ile alakalıdır. Bilgilerimizi tazelemediğimiz için 8 - 10 yıl önceden ( Taa pws Den kalan önyargılar ile ) ikisi aynı anda çalışmaz veya port belirtmek gerekli diyoruz. ISAPI hakkında biraz araştırma yapmanızı öneririm. www.harunca.com/gerekli/php.rar bunu indirin. BUNLARI YAP Klasörü içinde nasıl yapacağınız yazılı. iki dosya kopyalıyorsunuz. iss den iki ayar. php de asp de aynı anda port falan girmeden çalışıyor. IIS7 de bu sorunların hiçbiri yok tabi Win7 ye geçme amanı geldi aslında. (Paylaşımlarım kendi sunucumda oldugu için bazı kendini bilmezler paylaştığım site dışında dosyanın linkini başka forumlarda veriyorlar. ben isterim ki mesajı hangi siteye yazmışsam o sitenin linki verilsin. bazen dosya adını veya yerini değiştirebiliyorum. link çalışmazsa harunkaradag@harunca.com a mail atın. linki veririm.) Ayrıca klasör içindeki açıklamaya eklemeyi unutmuşum. iis de malum varsayılan dosyalar default.asp index.html falan. index.php de olsun isterseniz iis ye girdikten sonra varsayılan siterle sağ tıklayıp özelliklere girin , belgeler sekmesine tıklayın ve oradan ekleyin. #17.03.2010 03:39:02 tarihinde harunca tarafından düzenlendi. |
||||||
|
![]() |
q | |||||
| Sayfa(lar): | 1 |
|
Alan adı ve bulundurma : Radore Hosting | Donanım Sponsoru : Mavi Bilgisayar |
|
Tasarım ve Kodlama : MaxiASP web team |
|
Sayfa Üretilme Süresi: 0,375 saniye